Det är otroligt lätt att fastna i att bara sy en och samma sak under en tidsperiod….som ni förstår så har det blivit mycket mössor på senaste tiden. Dels har det blivit många mössor eftersom det är kul att trycka när man snabbt får ett resultat (en mössa sys ju rätt fort), men sen är det ju även praktiska under denna årstid ;) .

Av dessa anledningar  har jag återigen lyckats knåpa ihop ett nytt tryck och nya mössor. Riktiga höstmössor blev det, med fallande löv och allt.

höstmössor

Tog mig ur möss-träsket en stund och sydde en velourtunika och en i trikå också.

004005

hej så länge

 1. #1 by Elin on November 2nd, 2009

  Jag funderar på att trycka på textil. Hur gör du? Det blir super snyggt!

 2. #2 by kia81 on November 3rd, 2009

  Elin.
  tack, jag har en screentryck ram som jag skär ut schabloner till i kontaktplast (jag tycker det funkar bra, annars kan man använda OH-papper) sedan fäster jag schablonen på ramen som jag därefter placerar på tyget, häller på färg och drar med rakeln ett par drag…..hokus pokus så e det klart :) . Sen låter man trycket torka för att det sedan ska strykas för att fixera färger.
  Alltså, det man behöver är en ram, en rakel, nån slags papper att skära ut schabloner i, och textilfärg. Jobbigast, och absolut svårast är att skära ut schablonen tycker jag.

 3. #3 by Elin on November 5th, 2009

  Tack så mycket! nu ska jag ut och shoppa och se om jag oxå kan.

(will not be published)

 1. No trackbacks yet.