Archive for January, 2009

bläh…

…åh vad man är trött ibland! är det vädret, årstiden, skolan eller en kombination av allt på en och samma gång. Inte orkar man direkt sy på kvällarna längre :( idag gjorde jag dock ett ryck efter middagen var upp äten. Dottern sa att hon ville ha en ny “dans-klänning” till morgondagen. Visst sa jag! Det blev en omlottklänning….som hon redan har en massa av, men inte av just detta tyg. Hon hjälpte mig att klippa ut, och satt hela tiden bredvid medan jag sydde….perfekt! Kanske kan hon snart sy sina egna klänningar (nja….eller om 10 år iaf, hon är ju trots allt bara 2,5 år). Detta tyg som jag blivit så förtjust i är nu slut :( …eller har klippt ut två ytterligare omlottisar som är beställda, men sen är det slut.
Sonen ville gärna vara med på kort oxå, o det är väl klart att han ska det!
hejdå!

11 Comments

kjolar…

…blev det av en liten tyg-rest jag haft liggande under en alldeles för lång tid. Konstigt att man håller fast vid små tygsnuttar istället för att sy något av dem på en gång.
Det är väldigt skönt att sy kjolar ibland….det går superfort o så blir de väldans söta. Den tråkigaste outfit kan piffas upp med en färgglad kjol.

Tvättmaskin och torktumlare har inhandlats idag så nu ska här tvättas….

15 Comments

till mig..

förra fredagen sydde jag en kjol till mig själv, som jag skulle ha på min brors 30-års fest. Kjolen blev VÄLDIGT kort och fick därför endast vara med under lunchen….haha. Här är den iaf, nytvättad och alldeles skrynklig. Ska nog prova mig på nån liknande men i längre modell nu när våren snart är här.
Japp, 3e inlägget idag. Rekord för min del tror jag!

10 Comments

kolla in denna tävling!

detta får man ju inte missa!

Ta chansen ni oxå hos Florin

,

No Comments

ännu en omlottis

Så blev det en till omlott-tunika.
Blir mycket omlottisar nu, så enkelt och roligt, och framförallt tycker jag att de är fina. Lite extra kul är det oxå nu när dottern börjat uppskatta klänningar, eller dansklänningar som hon kallar dem.
Har även lyckats, med stor hjälp av min bror, uppdatera min hemsida

,

8 Comments

Lika bra att passa på…

… att sy mycket medan den återfunna syglädjen är här. Av erfarenhet så vet jag att den när som helst kan försvinna igen.
Har tagit tag i min UFO låda och sytt på lite snedslå på några förklädesklänningar och omlottisar. En ny omlottis har oxå hunnits sy, tyget har jag fått av min bror (tack snälla!) i utbyte mot en klänning till hans dotter. Fick även tyget som förklädesklänningen längst fram är sydd i.

,

11 Comments

Gott nytt år!

2009 är nu här. Känns alltid kul och spännande med ett nytt år som man ännu är oskrivet, hur man fyller upp året är upp till en själv. Detta nya år har, för vår del, börjat bra och jag hoppas att det fortsätter så!

Gott nytt år till er alla!

Första nysydda plaggen för i år är en omlott-tunika och en förklädesklänning.

,

8 Comments