Archive for August, 2008

Puffig PIF

Äntligen har jag fått iväg ytterligare en PIF, denna gång var det till Ceci. Att komma på något till henne har inte varit det lättaste. Dels har hon inga barn än….men en liten i magen :-) Att sy bebis kläder är inget jag besitter någon vidare kunskap om, och dessutom är hon själv expert på att sy snygga bodysar till småttingar.

Jag valde hur som heslt att sy en tunika som skulle passa en växande mage. Jag hoppas att hon gillade sin present. Skickade även med ett litet blöjfodral….sådana behövs alltid :-) .

Tunikan är väldigt enkel, och tyget gör hela plagget. Ärmarna gjorde jag lite puffiga vilket piffar till det hela.

För att se hur tunikan sitter på kika gärna in Cecis egna blogg.

9 Comments

Inspirerad

…har jag idag blivit av alla underbara bloggare som blandar snygga tyger i sina alster. Tycker verkligen om alla kombinationer, men har haft svårt med det själv….får lixom inte till det.

Jag gjorde jag då ett litet försök. Ska försöka få min dotter att prova den för att veta hur modellen blev. …anar att halsen blev alldeles för stor men vi får se. Kul o blanda iaf…så TACK för inspirationen….ni vet vilka ni är :-)

15 Comments

Sista veckan…

….innan skolan börjar igen. Alltså en vecka kvar av sommarlov. Inte mycket har blivit sytt under sommaren men det kanske blir mer nu när vardagen snart rullar igång igen.

Här kommer en klänning som syddes igår i ett tyg jag köpte på en loppis efter att ha blivit tipsad om det av Prylpinglan , så tack så mkt!!! Sonen hjälper mamma genom att prova klänningen.

Denna vecka kommer väl, liksom de flesta andra veckor, gå superfort och inget speciellt kommer att göras förutom en himla massa OS tittande.

Ha de

5 Comments

utmanad!

Jag har blivit utmanad av Josefina på Josefinaste att svara på lite frågar. De flesta bloggar jag läser har redan svarat på dessa så här kommer mina svar :-)

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
Jag är allergisk mot listor. Blir alldeles stressad av dem och skriver därför aldrig dem, men visst har jag saker att göra ändå :-)

1. Koppla in DVD:n vi köpte idag
2. Städa
3. Tvätta
4. Sy några plagg som jag klippte ut i morse
5. Löprunda

Vad gjorde du för 10 år sedan?

Oj oj oj, för tio år sedan var jag 17 och gick på gymnasiet. Jag simmade mesta delen av min fritid, när det inte var träning så var det tävlingar. När jag blickar tillbaka på denna tid så var den helt underbar. Den sammanhållning man får genom idrottandet är svår att beskriva. Älskade det även fast det ofta kändes tungt och hemskt. När man idag ser sina gamla simmarpolare ligga i OS-bassängen saknar man sporten otroligt mycket.

Ställen du bott på?

Jag växte upp i stockholm i Vasastan. Där bodde jag tills jag flyttade till USA (Washington DC) för att gå på College efter gymnasiet. Jag bodde i DC i 2,5år. Efter USA bodde jag i Björkhagen (stockholm) men min pojkvän i några år för att sedan flytta hit där vi bor i dag, nämligen Norrtälje.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
Biljonär? vad ska man med så onödigt mycket pengar till? men det är klart, lite skulle man väl unna sig :-)
1. Hus i Stockholm

2. Resa.

3. skänka pengar till mina vänner och släktingar

4. skänka till välgörenhet.

5. skulle bara arbeta deltid.

Och så skulle jag skicka vidare utmaningen. Hmmmm, de flesta verkar redan ha svarat på frågorna. Jag utmanar alla som ännu inte blivit utmanade (ja, jag vet, väldigt fantasilöst).

2 Comments

Nya tapeter!

Vi har målat och tapetserat om i köket i veckan….vilket har inneburit väldigt lite sömnad.

Här kommer iaf en klänning i ett härligt Marimekko tyg…o så syns vår nya köks-tapet i bakgrunden :-)

klanning-marimekko.jpg  marimekko-klanning.jpg

Trevlig helg!

4 Comments

Nya tyger

Jag har fått en MASSA nya tyger av min mamma som varit och semestrat i finland i ett par veckor. Där åkte hon runt på loppisar och fyndade både det ena och det andra….en massa snygga tyger blev det och även lite skor och spel till barnen :-) Sen svängde hon även förbi ett par Marimekko butiker där det var REA. Massa stuvar och en del metervara blev det. TACK snälla mamma du är en ängel!

Som ni förstår så kommer det dyka upp en del plagg sydda i de nya tygerna framöver. Börjar med dessa två:

forkladesklanning-nalle.jpg  Marimekkos underbara “Nalle”-tyg. Jag älskar färgerna och figurerna.

forkladesklanning-gulobrun.jpg Loppisfynd. Brunt tyg med JÄTTEstora blommor. Har massvis av detta tyg :-)

Hejdå!

2 Comments