Archive for July, 2008

I love it…

…ja, sommaren alltså. Jag bara älskar solen när den steker som mest och svetten rinner utan några som helst begränsningar. Jag är så glad att jag har ytterligare 4 veckor kvar av mitt sommarlov, detta innebär att blogginläggen även i fortsättningen kommer att vara få och korta.

Ha en underbar fortsättning på sommaren!

shorts.JPG Lägger in en bild på ett par shorts som syddes för ett tag sedan. Idén med shorts i detta påslakanstyg från IKEA är ursprungligen från OttoPippi.

3 Comments

Födelsedag och födelsedag.

Min bästa vän blev faster för första gången för ungefär en vecka sedan. Det blev en underbart söt liten flicka som kom till världen, denna lilla tös bor i england och min väninna i USA. Det är en bit att åka, men min väninna ska iaf dit om några dagar och hon ville gärna att jag skulle sy en bärsjal till lillan i present. Hmmmm…..jag har kollat runt på olika forum och hemsidor och fått en del tips om hur man gör en sådan men ändå har jag inte vågat mig på det :-( Lite besviken blir nog vännen min men jag sydde dessa saker istället som ska iväg till england för att träffa sin nya ägarinna :-)

klanning-o-byxa-1.jpg En förklädesklänning och ett par velourbrallisar. Jag är väldigt osäker i storlek på de här. Brukar väldigt sällan sy till så små pluttar.

snutte-o-filt.jpg Sydde även en filt och en snuttefilt med lappar i Marimmeko-tyget “Salsa”.

Som rubriken på inlägget förtäljer så är det ytterligare en födelsedag som ska uppmärksammas; nämligen min svägerskas som här i dagarna fyllde 30. På lördag vankas det fest vilket såklart ska bli otroligt roligt. Vad vi hittat på till henne vill jag ännu inte skriva här (man vet aldrig hon kanske läser), men nånting som jag själv skapat ska det väl bli förutom nåtvi köpt.

Ha det bra i den härliga sommarvärmen!

6 Comments

sommaren är kort!

jag tycker att sommaren precis har börjat och redan rear de ut alla sommarkläder i butikerna….. jag blir lite stressad …..jag som trodde att det gjordes efter sommarn?! Ok, egentligen är väl detta ingen nyhet, man känner ju likadant varenda år när sommar-rean startar men man glömmer så fort. Hur som helst är jag förstås glad i rea och likaså i sommarkläder så idag har det handlats lite :-)

Lite blöjfodral har sytts. Har sett massa snygga som gjorts av andra bloggare och tänkt tanken att göra en liknande länge, men ni vet hur det blir ;-) . Thea har massa snygga fodral och hon hade även en härlig beskrivning som var enkel att följa, så jag följde den. Att det blev så många på en gång har jag ingen annan förklaring till än att de var enkla och roliga att sy så det gick av bara farten. Dessutom är dessa perfekta presenten att ge till blöjbarns-föräldrar :-)

nytt.jpg

hej så länge!

4 Comments

När blir det shortsväder igen?

jaha, andra dan på semestern är över och man vill inget hellre än gosa ned sig i soffan och värma upp sig under en mysig filt för att återfå värmen i kroppen…brrr. Vi har precis varit ute i parken och pick-nickat och lekt, jag har varit fast besluten om att ett tråkigt väder inte ska få begränsa vår semester….haha…jag kanske ska börja tänka om. Detta kommer enbart sluta med förkylda barn och föräldrar!

Har iaf sytt ett par shorts till sonen som ska bäras så fort solen tittar fram igen. Min son är fotbolls-tokig och har önskat sig ett par fotbollsshorts och nu har han fått sig ett par :-)

Tyget köpte jag på en drive-in-loppis i lördags, där vi förutom att shoppa även sålde. Vi sålde mest en massa gamla barnprylar som barnen inte längre använder, men jag hade även med mig lite egen-sydda kläder till försäljning. Det var många som var framme och tittade på dem och frågade om storlekar osv, några plagg blev även sålda :-)

shorts.jpg fotbollsshorts.jpg

den observante ser att det är en suddig fläck mitt i bilderna. Denna tros ha orsakats av ett par regndroppar….verkligen irriterande nu när vi efter mycket om och men skaffat oss en ny kamera :-(

hejdå

10 Comments