Archive for June, 2008

Bara i en småstad!

Vi flyttade till en liten stad några mil utanför stockholm för 2 år sedan efter att ha bott i huvustaden sen födseln (eller  ett par år utomlands var jag ju oxå :-) ). Jag har haft svårt att bestämma mig för om jag verkligen gillar småstadslivet eller om det är stockholmspulsen  som gäller. Idag hände något roligt som inte skulle hända där jag bodde förr iaf: Jag gick ned på våran lilla coop för att handla lite. Damen i kassan (tillika ägarinnan) berättade att hon skulle sluta på måndag och att en annan kvinna skulle ta över verksamheten. Vi pratade en kort stund och sen gav hon mig en bamse-kram och sa att hon skulle sakna oss. Hon tyckte att vi alltid var så söta och trevliga. Jag gick därifrån med ett stort leende på läpparna.

Hur ofta har man den kontakten med kassörskan på mataffären i sthlm? Kanske andra har det men inte jag. Detta gjorde förstås min dag!

Här kommer lite bilder på skönis-shorts som passar bra i värmen. De snygga tyget med blommor är från en gammal handduk som en kurskamrat skänkt till mig :-)

trevlig helg!

hpim0521.jpg

6 Comments

Hand i hand.

Mina två favorit grabbar på väg till midsommarfirande där det vankades dans runt stången. Dessa två underbara gossar är alltså min son (i sina nya brax) och kusinen.

elliot-o-maxi.jpg

4 Comments

åh tackar snälla rara…

5_blogs_make_my_day_award1.jpg

 

Gulligan, man blir ju alldeles till sig när man får en sån här fin award. Tack snälla för de fina orden: Omlottklänningar och annat snyggt att dö för ;-)

Jag vill gärna skicka vidare detta till 5 kreativa bloggar som gör mig lite extra glad. Ingen lätt uppgift när det finns så många som jag gillar…..

Uplandsgården: Härliga alster i snygga tyger. Avundas hennes ork och kreativitet som aldrig verkar ta slut trots att hon har en liten bebis hemma :-)

Gosi: Finfina tyger och underbara väskor och klänningar. Hennes “dagis”-väskor är helt bedårande och man blir ju bara sååå sugen att sy några själv. En inspirerande blogg som gör en glad helt enkelt!

Kilje: Ja, vad ska man säga? Duktig på att både sticka och sy…kan ju inte bli bättre. Ser dessutom framemot en massa nya sydda alster nu när hon fått en overlock :-)

Klockarbarn: Precis som Kilje, så är denna bloggare både en fantastisk stickare och sömmerska. Jag avundas alla som kan sticka…att man sen även gör det fenomenalt snabbt och snyggt (eller vad sägs om 1h och 45min för en supersnygg mössa?) gör ju att man önskar att man kunde gå på en intensivkurs hos Klockarbarn.

Retro Elephant: Galet snygga tygval och underbara plagg. Alla färger och retro alster gör en glad var gång man besöker bloggen, dessutom ser plaggen otroligt proffsiga ut. Kort och gott, en toppen blogg som man inte får missa!

No Comments

havet e djupt!

Har på flera bloggar under en längre tid sett detta underbara havs-tyg som omvandlats till alldeles underbara små alster. För en tid sedan köpte jag mig äntligen ett påslakan (japp, det är ett påslakan från början :-) ) i detta glada tyg. Har satt saxen i det, och likaså så har maskinerna fått jobba lite och slutresultatet ser ni nedan:

havs-trekvart.jpg  havs-omlott2.jpg

En omlottis till dottern och ett par 3/4 byxor till sonen som förhoppningsvis passar till midsommarfirandet!

 

Lägger in en bild på dottern i sin nya solhatt och hennes matchande omlottis (som hängt med ett tag redan).

solhatt-o-omlottis.jpg

Glad midsommar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 Comments

spackla, slipa, måla…

…det har varit min melodi den senaste veckan…pust! Har målat om kök, matrum och hall i mormors sommarhus. Det blev fint!

alltså inte så mycket sytt. En misslyckad solhatt och en förklädesklänning blev det iaf igår. Gillar verkligen breda brätten på solhattar, men det blev inte alls som jag tänkt mig på denna. Brättet blev alldeles för stort och alldeles skrynkligt. Som ni säkert ser så är hela kittet skrynkligt, har inte orkat stryka det. Ville så gärna att dottern skulle prova plaggen innan det var dags för nattning.

solis-o-klanning.jpgklanning.jpg

6 Comments

oj vad tiden går!

Åh vad det är skönt att vara studerande…nu har jag sommarlov :-) …eller i en vecka iaf, sen ska jag jobba.  Man kan ju inte klaga på vädret heller, jag bara går runt o myser just nu.

ett par 3/4byxor har hunnit bli sydda.

hpim0494_edited.jpg

Ha en trevlig nationaldag imorgon allihop!

5 Comments

Om jag kunde trolla…

…så skulle jag trolla fram så att jag hade obegränsat med tråd, snedslå och muddtyg. Dessa tre saker tar alltid slut när man syr, och oftast sker det mitt under syendet…inte före eller efter :-( ….sen har man ju inte helt nära till en bra tygaffär här. Turligt nog så kunde bror min handla åt mig. Han fick en lång lista med behör som skulle inhandlas på Sundbybergs textilcentrum. TACK brorsan du är en hjälte!!!

Har sytt lite på senaste tiden men mest haft fullt upp med skolarbete. lägger upp lite bilder på en beställning som, efter mycket om och men, skickades iväg i går.

hpim0467_edited.jpg

Några förklädesklänningar !

hpim0468_edited.jpg
Uggle-singoallor och lite brallor!

4 Comments