Archive for category väska

Tygväskor är bra att ha…

…i massor…eller?

Jag har tidigare skrivit om mitt stora tycke för tygväskor/kassar, tycker dels att det är snyggt men även väldigt praktiskt. Som många säkert redan kunnat ana så är orange min absoluta favorit färg…..på allt! Så nu har jag sytt 2 tygisar till i orange :-) Den ena är lite mindre och hängs tvärs över axeln vilket jag tycker är både praktiskt o snyggt. Sen är ju bara frågan om jag kommer kunna använda denna väska så mkt iom att sonen har en jacka i samma tyg…hmm vi kanske får ha dem vid olika tillfällen.

Idag är det då dags för kalas för min lilla 2-åring….det ser vi framemot!

Trevlig helg!

hpim0198.jpg

6 Comments

Enklaste väskan…

hpim0049_edited.jpg

…eller man kan nog inte kalla det för en väska ens, kasse snarare. Antalet väskor o kassar i tyg är svårräknade i vårt hem iom att dessa finns i överflöd, dock inte egensydda utan köpta. Har alltid gillat tygkassar, så enkla, men ändå så roliga. Varför har jag då inte tidigare tagit mig för att sy egna? Bra fråga….kanske inte riktigt hittat nåt tillräckligt kul tyg..eller nåt!?

Jur som helst så blev det en kasse idag. Denna i ett Marimekko tyg som legat här ett bra tag o som jag inte haft en aning om vad som ska göras av den. Nu blev det iaf en kasse som jag sedan tryckte på. trycket är gjort efter min brors “SPLENDID”-schablon. Gillar enkelheten som lyfts upp av alla färger! Väskan är fodrar med orange bomullstyg.

Några tunikor har kommit till i helgen oxå. Tyget till dem köpte jag på syfestivalen för några veckor sen, det var i stort sett allt jag hittade där som var i min smak.

Så var det då ny vecka igen! Jippii…friska tag…o sen är det ju snart påsk :-)

hpim0045_edited.jpg

3 Comments

Mjölk-kassar

Har sytt några små mjölk-kassar inspirerade av “dagiskassen”. Dessa är små och rymmer precis ett mjölkpaket (eller nåt annat kul). De bärs antingen i handen eller på axeln. Perfekta att ha med till barnen när man ska handla så kan de hjälpa till att bära hem maten. Mina barn vill alltid bära nåt och då brukar det bli så att de får ta en liten fryspåse att lägga varan i för att andra påsar annars släpar i marken. Dessa är perfekta för ändamålet….både roliga och miljövänliga. Vi ska inte slösa på naturen i onödan!

hpim0855.JPG

7 Comments

Marimekko is the shit!

Som den finne jag är kan jag inte annat än älska Marimekko tyger. I helgen fick jag ett helt lass med underbar marimekko-trikå och muddväv av min rara moster som var i sverige på snabbvisit. Hon hade handlat stora påsar fulla med stuvbitar från Marimekkos fakbrik. Det är alltså helt GALET mycket tyg….vet inte vad jag ska göra av allt. Första bilden är på delar av det. Det är prickigt och randigt till förbannelse….egentligen har jag inte varit nån större beudrare av just prickar och ränder, men man kan lära sig att gilla allt :-) Sen kan man inte annat än älska kvalitén.

Har iaf börjat sy lite av tygerna. Det blev tröjor till brors barnen och även till sonen och ett par byxor till dottern. Sen blev det även lite tröjor och kjolar till försäljning.

Ett par “dagiskassar” har det hunnit bli under helgen oxå. Dessa kassar är efter Knåpmoderns ökända mönster….eller den lilla iaf. Den stora har jag gjort större och underdelen på den är kvadratisk istället för rektangulär (mått 30*30cm) Sid-delarna är 60*60cm. Den lilla kassen är till dottern som gillar att bära runt på plastpåsar, tänkte att detta kunde vara ett bra alternativ. Den stora är till mig och alla mina böcker jag släpar med mig på bussen dagligen.

hpim0803f.JPGhpim0818a.JPGhpim0822.JPGhpim0819a.JPGhpim0811e.JPGhpim0829a.JPGhpim0831a.JPG

No Comments