Archive for category tyg

Elefanterna anfaller!

Elefanter i massor har det blivit. Jag har under en tid önskat mig en screenram att trycka med på textil. Dessvärre så har det inte blivit av att jag köpt någon. I helgen tog min bror saken i egna händer och gjorde en ram till mig (och till sig själv) TACK snälla bror!. Denna har jag nu experimenterat med vilket har resulterat i en massa tryck på elefanter. Nu kommer det att tryckas en del här :-) ….eller så fort jag handlat på mig mer textilfärg, mina är nämligen helt slut efter gårdagens pysslande. Någon som vet var man kan köpa textil tryckfärg billigt? Sen ska det förstås skäras ut massa schabloner oxå :-)

Igår började min praktik (igen), och redan idag var jag tvungen att vara borta från den eftersom sonen hade feber inatt. Tråkigt förstås….men detta innebär att jag och barnen kan passa på att trycka nåt roligt tillsammans !

Hej så länge!

hpim0931_edited.jpg

8 Comments

Marimekko is the shit!

Som den finne jag är kan jag inte annat än älska Marimekko tyger. I helgen fick jag ett helt lass med underbar marimekko-trikå och muddväv av min rara moster som var i sverige på snabbvisit. Hon hade handlat stora påsar fulla med stuvbitar från Marimekkos fakbrik. Det är alltså helt GALET mycket tyg….vet inte vad jag ska göra av allt. Första bilden är på delar av det. Det är prickigt och randigt till förbannelse….egentligen har jag inte varit nån större beudrare av just prickar och ränder, men man kan lära sig att gilla allt :-) Sen kan man inte annat än älska kvalitén.

Har iaf börjat sy lite av tygerna. Det blev tröjor till brors barnen och även till sonen och ett par byxor till dottern. Sen blev det även lite tröjor och kjolar till försäljning.

Ett par “dagiskassar” har det hunnit bli under helgen oxå. Dessa kassar är efter Knåpmoderns ökända mönster….eller den lilla iaf. Den stora har jag gjort större och underdelen på den är kvadratisk istället för rektangulär (mått 30*30cm) Sid-delarna är 60*60cm. Den lilla kassen är till dottern som gillar att bära runt på plastpåsar, tänkte att detta kunde vara ett bra alternativ. Den stora är till mig och alla mina böcker jag släpar med mig på bussen dagligen.

hpim0803f.JPGhpim0818a.JPGhpim0822.JPGhpim0819a.JPGhpim0811e.JPGhpim0829a.JPGhpim0831a.JPG

No Comments

Loppisfynd och målarglädje

Idag har vi varit på loppis i Solnahallen. Skulle tydligen vara “Mega Loppis”…och visst var det stort men priserna var även de rätt stora :-( Jaja…så är det ju ibland, ska man gå på loppis i storstan så får man betala där efter. Jag hittade iaf lite tyg som egentligen kostade alldeles för mycket, men de var ju bara så fina.

Lägger även in en bild på min målning jag jobbat med i skolan förra veckan. Den är dock inte klar men på god väg. Uppgiften var att inspireras av en målning av någon konstnär och måla där efter. Jag valde en målning av Birgitta Liljebladh som heter Marilyn Monroe. Vad jag alltså har gjort är att inspireras av den, men inte kopiera …..svår uppgift men himla kul.

Dags att tvätta de “nya” tygerna och sätta saxen i dem!

hpim0717.jpghpim0691.jpg

10 Comments

Inget sytt..

hpim0675.JPG…men lite nytt tyg blev det idag. När jag var inne till huvudstaden idag för att gå i skolan passade jag på att ta titta in på Sundbybergs textilcentrum där de hade lite av denna härliga färg på velour kvar. Det fanns endast ca 2meter så jag passade på att köpa rubbet. Sen hade de även en massa andra tyger jag blev sugen på men det får nog vänta till efter löning.

Förutom tygköp har jag idag varit i skolan där en ny kurs på börjades idag….den känns toppen kul.

Hejs svejs

No Comments