Archive for category tröjor

?

 

 

 

 

 

 

 

Elefanter har det blivit i överflöd här hemma. När min son fick hjälpa till så blev det elefanter på en massa av hans befintliga tröjor, haha, roligt var det iaf att trycka dem. Sen blev det ett linne till sommaren i grön/vit-randig trikå med en elefant på magen. Av tyget jag tryckte häromdan blev det ett par, lite för små , hemma brax till dottern.

hpim0949_edited.jpg

hpim0947.jpg

hpim0942.jpg

Sen har det blivit ytterligare en “krag-tröja”. Denna gång i brun frotté med krage i härligt bomullstyg. Muddarna blev gula, vilket jag nu i efterhand kan ångra lite.

 

Jag fick tidigare en fråga om hur jag fixade kragen. Har tagit lite bilder under tiden jag sytt. Har ingen aning om jag gjort “rätt” men så här gick det till iaf. Orkar nog inte skriva så mkt, men ska göra mitt bästa :-)

hpim0932.jpgHär ligger alla delarna. Denna är i raglan-modell. Har sytt fast liv o ärmar. Kragen bestär av två likadana bitar med ett mellanlägg i mellan. den tredje delen är den som hamnar innanför halsöppningen (haha…vilka ord man hittar på).hpim0933.jpghpim0934.jpgNästa steg blir att nåla fast kragen och sedan “halsdelen” på. Dessa sys sen fast, och sen är det bara att vända in hela steken och vi hamnar här:hpim0935.jpghpim0936.jpgDenna del syr jag fast med en vanlig raksöm för att hålla allt på plats. Kragen är klar. Sen är det bara att sy fast sidosömmar o sy på muddar om man vill ha det.

 

9 Comments

Njutit..

…hoppas jag att alla som kunnat, gjort av det soliga vädret idag. Vi har varit ute i solskenet och drömt oss bort till varma sommardagar….vilket absolut inte känns långt borta nu :-) När det är vår i luften och solen skiner som en 6-åring som precis tappat sin första tand, blir man alldeles pirrig i kroppen och man känner hur man fylls upp av energi.  Hoppas hoppas hoppas att helgen blir lika underbar som denna dag!

Idag har det då blivit ytterligare en “krag-tröja” (vad kan man kalla dessa? Någon som har nåt bra förslag?). Denna gången i svart med blå krage och blå muddar.  Nu känns det som om jag fått dille på dessa (iom att 3st till ligger färdig klippta och väntar på att sys ihop), men  det är så himla roligt att göra nåt nytt ibland.

Imorrn bär det av till Syfestivalen i Sollentuna med mor min. Ska bli riktigt kul!

Trevlig helg

hpim0924.JPG

6 Comments

Jippii..

hpim0907_edited.jpg

…våren är på gång….trots allt regn idag.

Har insett att nästan alla mina inlägg har en “negativ” rubrik och ett tråkigt innehåll. Nu är det slut på det! Here I come positivaklubben :-) !

Sonen fick en tröja idag i brunt med gul krage. Den var urlätt att sy, men det tog ett tag att knåpa ihop ett mönster och sen var jag juh tvungen att tänka lite oxå så att allt skulle bli rätt. Hur som helst så blev jag nöjd….och fler tröjor lär det bli.

En tunika i härliga katt-tyget vart det oxå, och en orange velourdress!

Glada “mitt-i-veckan” hälsningar!

hpim0911.jpghpim0913.jpg

12 Comments

Marimekko is the shit!

Som den finne jag är kan jag inte annat än älska Marimekko tyger. I helgen fick jag ett helt lass med underbar marimekko-trikå och muddväv av min rara moster som var i sverige på snabbvisit. Hon hade handlat stora påsar fulla med stuvbitar från Marimekkos fakbrik. Det är alltså helt GALET mycket tyg….vet inte vad jag ska göra av allt. Första bilden är på delar av det. Det är prickigt och randigt till förbannelse….egentligen har jag inte varit nån större beudrare av just prickar och ränder, men man kan lära sig att gilla allt :-) Sen kan man inte annat än älska kvalitén.

Har iaf börjat sy lite av tygerna. Det blev tröjor till brors barnen och även till sonen och ett par byxor till dottern. Sen blev det även lite tröjor och kjolar till försäljning.

Ett par “dagiskassar” har det hunnit bli under helgen oxå. Dessa kassar är efter Knåpmoderns ökända mönster….eller den lilla iaf. Den stora har jag gjort större och underdelen på den är kvadratisk istället för rektangulär (mått 30*30cm) Sid-delarna är 60*60cm. Den lilla kassen är till dottern som gillar att bära runt på plastpåsar, tänkte att detta kunde vara ett bra alternativ. Den stora är till mig och alla mina böcker jag släpar med mig på bussen dagligen.

hpim0803f.JPGhpim0818a.JPGhpim0822.JPGhpim0819a.JPGhpim0811e.JPGhpim0829a.JPGhpim0831a.JPG

No Comments

Tröttis…

…är jag idag. Har varit det hela dagen, måste vara det tråkiga vädret….bara massa regn och mörker hos oss. Medan barnen var hos dagmamma i några timmar under dagen hann jag skriva klart min artikel och fila lite på det jag ska säga under våran grupp-redovisning imorgon. Ska bli så skönt att få denna kurs överstökad…..på måndag börjar nästa och det blir hur kul som helst! Ser verkligen fram emot den kommer bli både en massa slöjd och bild.

Har hunnit med att sy lite idag oxå. Min rara sambo var och köpte lite mer brun mudd åt mig då jag insåg att den var slut. Skönt att han jobbar inne i Stockholm ibland för här i Norrtälje finns det inte mycket att hurra för i tyg väg.

hpim0608.JPGhpim0606.JPGhpim0610.JPG

Nu är det dags att sova så att jag orkar ta mig till skolan imorrn.

No Comments

Ännu ett inlägg

hpim0031b.JPGhpim0415.jpghpim0386.jpg

haha….roligt. 3e inlägget inom en halvtimme. Äsch, spela roll. Tänkte lägga upp lite bilder på de senaste dagarnas alster. Plaggen ligger ute på tradera för försäljning. Förhoppningsvis hittar de en ny liten ägare inom kort .

No Comments