Archive for category tryck

Det är otroligt lätt att fastna i att bara sy en och samma sak under en tidsperiod….som ni förstår så har det blivit mycket mössor på senaste tiden. Dels har det blivit många mössor eftersom det är kul att trycka när man snabbt får ett resultat (en mössa sys ju rätt fort), men sen är det ju även praktiska under denna årstid ;) .

Av dessa anledningar  har jag återigen lyckats knåpa ihop ett nytt tryck och nya mössor. Riktiga höstmössor blev det, med fallande löv och allt.

höstmössor

Tog mig ur möss-träsket en stund och sydde en velourtunika och en i trikå också.

004005

hej så länge

3 Comments

o så ännu fler!

Förra helgen var min bror med sin familj hemma hos oss. När han fick syn på några av de mössor jag tryckt och sytt blev han sugen på att beställa en bunt mössor med tryck till honom och hans träningskompisar i Crossfit. Han hjälpte till med att skapa trycket och med själva  tryckeriet. Sen har jag suttit och sytt mössorna under några kvällar denna vecka. Nu, eller alldeles nyligen, blev jag klar med strykning av sista mössan…JIPPIII!! Nu hoppas jag bara att alla Crossfitare i stán kommer att bli varma om huvudet  i dessa.

003006023

hejdå!

2 Comments

mössor med tryck

oj oj oj vad länge sen det var jag tog mig tid att trycka….det är ju så kul!! Eller iaf tills man ska städa upp efter sig och stryka allt det man tryckt.

cerise med tryckgrön med tryck

Dessa mössor, och ett antal till, har det ritats och skurits ut schabloner till för att sedan tryckas på mössorna. De är i skön trikå, den cerisa har mjuk fleece i orange inuti medan den gröna har trikå.

tjolahopp

5 Comments

Enklaste väskan…

hpim0049_edited.jpg

…eller man kan nog inte kalla det för en väska ens, kasse snarare. Antalet väskor o kassar i tyg är svårräknade i vårt hem iom att dessa finns i överflöd, dock inte egensydda utan köpta. Har alltid gillat tygkassar, så enkla, men ändå så roliga. Varför har jag då inte tidigare tagit mig för att sy egna? Bra fråga….kanske inte riktigt hittat nåt tillräckligt kul tyg..eller nåt!?

Jur som helst så blev det en kasse idag. Denna i ett Marimekko tyg som legat här ett bra tag o som jag inte haft en aning om vad som ska göras av den. Nu blev det iaf en kasse som jag sedan tryckte på. trycket är gjort efter min brors “SPLENDID”-schablon. Gillar enkelheten som lyfts upp av alla färger! Väskan är fodrar med orange bomullstyg.

Några tunikor har kommit till i helgen oxå. Tyget till dem köpte jag på syfestivalen för några veckor sen, det var i stort sett allt jag hittade där som var i min smak.

Så var det då ny vecka igen! Jippii…friska tag…o sen är det ju snart påsk :-)

hpim0045_edited.jpg

3 Comments

?

 

 

 

 

 

 

 

Elefanter har det blivit i överflöd här hemma. När min son fick hjälpa till så blev det elefanter på en massa av hans befintliga tröjor, haha, roligt var det iaf att trycka dem. Sen blev det ett linne till sommaren i grön/vit-randig trikå med en elefant på magen. Av tyget jag tryckte häromdan blev det ett par, lite för små , hemma brax till dottern.

hpim0949_edited.jpg

hpim0947.jpg

hpim0942.jpg

Sen har det blivit ytterligare en “krag-tröja”. Denna gång i brun frotté med krage i härligt bomullstyg. Muddarna blev gula, vilket jag nu i efterhand kan ångra lite.

 

Jag fick tidigare en fråga om hur jag fixade kragen. Har tagit lite bilder under tiden jag sytt. Har ingen aning om jag gjort “rätt” men så här gick det till iaf. Orkar nog inte skriva så mkt, men ska göra mitt bästa :-)

hpim0932.jpgHär ligger alla delarna. Denna är i raglan-modell. Har sytt fast liv o ärmar. Kragen bestär av två likadana bitar med ett mellanlägg i mellan. den tredje delen är den som hamnar innanför halsöppningen (haha…vilka ord man hittar på).hpim0933.jpghpim0934.jpgNästa steg blir att nåla fast kragen och sedan “halsdelen” på. Dessa sys sen fast, och sen är det bara att vända in hela steken och vi hamnar här:hpim0935.jpghpim0936.jpgDenna del syr jag fast med en vanlig raksöm för att hålla allt på plats. Kragen är klar. Sen är det bara att sy fast sidosömmar o sy på muddar om man vill ha det.

 

9 Comments

Elefanterna anfaller!

Elefanter i massor har det blivit. Jag har under en tid önskat mig en screenram att trycka med på textil. Dessvärre så har det inte blivit av att jag köpt någon. I helgen tog min bror saken i egna händer och gjorde en ram till mig (och till sig själv) TACK snälla bror!. Denna har jag nu experimenterat med vilket har resulterat i en massa tryck på elefanter. Nu kommer det att tryckas en del här :-) ….eller så fort jag handlat på mig mer textilfärg, mina är nämligen helt slut efter gårdagens pysslande. Någon som vet var man kan köpa textil tryckfärg billigt? Sen ska det förstås skäras ut massa schabloner oxå :-)

Igår började min praktik (igen), och redan idag var jag tvungen att vara borta från den eftersom sonen hade feber inatt. Tråkigt förstås….men detta innebär att jag och barnen kan passa på att trycka nåt roligt tillsammans !

Hej så länge!

hpim0931_edited.jpg

8 Comments