Archive for category klänningar

jultider=stresstider

Återigen har jag lyckats skjuta upp all julklappstillverkning, alla julklappsinköp och julpyssel till dessa få, kvarvarande veckor innan jul. Bestämde mig för länge sedan vad jag skulle pyssla ihop till släkt o vänner i julklapp men nu är ju frågan om man hinner. Vad det blir får ni se efter jul.

Sydde två grön/rosa kjolar igår som inte alls är juliga, men älskar tyget så jag struntar faktiskt i det….man kan ju inte gå klädd i tråkiga färger bara för att det är grått och trist ute! En enkel klänning i tyget fick oxå se dagens ljus (eller mörker).

055056

För att “jula” till det lite har en riktig jul-omlottis sytts oxå.

057

Å så har jag provat på att göra ett eget smycke. Det var ju inte så lätt som jag hade tänkt mig….jag blir alldeles för ivrig när jag håller på och då blir det inte alls så rakt som förhoppningen var. Men detta var trots allt första smycket så gör jag fler så kanske de blir bättre. På denna står det “Amor vincit omnia” på den stora och mina barns namn på de små. Haha, förtydligar eftersom jag inte lyckas fota dem. Hur får ni fina bilder av era smycken??

059

Tack o hej!

2 Comments

Borrelia

usch, dottern har fått borrelia. Nu har hon börjat äta penicillin så snart är det väl bra igen. Idag har hon varit hemma med mig vilket resulterade i lite shopping….och vilken tur vi hade….det var ju REA:)
Hon fick även hänga med på ett “reflektionsmöte” med tidigare kurskamrater.
Dotterns klänning på bilden är ett gammalt UFO som äntligen blev klar igår. Sen lägger jag in en bild på två mössor och ett par sköna velourbyxor i den härliga, prickiga velouren.
005010009

3 Comments

Det är otroligt lätt att fastna i att bara sy en och samma sak under en tidsperiod….som ni förstår så har det blivit mycket mössor på senaste tiden. Dels har det blivit många mössor eftersom det är kul att trycka när man snabbt får ett resultat (en mössa sys ju rätt fort), men sen är det ju även praktiska under denna årstid ;) .

Av dessa anledningar  har jag återigen lyckats knåpa ihop ett nytt tryck och nya mössor. Riktiga höstmössor blev det, med fallande löv och allt.

höstmössor

Tog mig ur möss-träsket en stund och sydde en velourtunika och en i trikå också.

004005

hej så länge

3 Comments

Ny blogg!

jahapp, då hade man en ny blogg då…kul! Tack till min kära lillebror som hjälpt mig!!

Har sytt en omlottis..återigen, och så en klänning med lite roliga tyger. Som många andra sybloggare så inser man ibland att ens tyg-förråd är överfulla och därför behövs en liten rensning. Att kasta tyger är såklart uteslutet, istället har jag lovat mig själv att inte köpa mer tyg, snedslå, eller mudd innan jag får plats med det i gömmorna. Detta har bl.a resulterat i dessa två plagg, och en hel del annat oxå som kanske visas senare. Nu ska här rensas så att gömmorna är tömda inför alla härliga loppisar som väntar på att bli besökta.

grön omlottisprick-klänning

GLAD MIDSOMMAR på er alla!!!

7 Comments

bläh…

…åh vad man är trött ibland! är det vädret, årstiden, skolan eller en kombination av allt på en och samma gång. Inte orkar man direkt sy på kvällarna längre :( idag gjorde jag dock ett ryck efter middagen var upp äten. Dottern sa att hon ville ha en ny “dans-klänning” till morgondagen. Visst sa jag! Det blev en omlottklänning….som hon redan har en massa av, men inte av just detta tyg. Hon hjälpte mig att klippa ut, och satt hela tiden bredvid medan jag sydde….perfekt! Kanske kan hon snart sy sina egna klänningar (nja….eller om 10 år iaf, hon är ju trots allt bara 2,5 år). Detta tyg som jag blivit så förtjust i är nu slut :( …eller har klippt ut två ytterligare omlottisar som är beställda, men sen är det slut.
Sonen ville gärna vara med på kort oxå, o det är väl klart att han ska det!
hejdå!

11 Comments

ännu en omlottis

Så blev det en till omlott-tunika.
Blir mycket omlottisar nu, så enkelt och roligt, och framförallt tycker jag att de är fina. Lite extra kul är det oxå nu när dottern börjat uppskatta klänningar, eller dansklänningar som hon kallar dem.
Har även lyckats, med stor hjälp av min bror, uppdatera min hemsida

,

8 Comments

Lika bra att passa på…

… att sy mycket medan den återfunna syglädjen är här. Av erfarenhet så vet jag att den när som helst kan försvinna igen.
Har tagit tag i min UFO låda och sytt på lite snedslå på några förklädesklänningar och omlottisar. En ny omlottis har oxå hunnits sy, tyget har jag fått av min bror (tack snälla!) i utbyte mot en klänning till hans dotter. Fick även tyget som förklädesklänningen längst fram är sydd i.

,

11 Comments

Gott nytt år!

2009 är nu här. Känns alltid kul och spännande med ett nytt år som man ännu är oskrivet, hur man fyller upp året är upp till en själv. Detta nya år har, för vår del, börjat bra och jag hoppas att det fortsätter så!

Gott nytt år till er alla!

Första nysydda plaggen för i år är en omlott-tunika och en förklädesklänning.

,

8 Comments

Hur var det man gjorde nu igen?

haha, känns verkligen som om det är första gången jag skriver….helt ovant. Kanske inte så konstigt med tanke på den låååånga paus jag tagit från bloggandet. Varför jag inte skrivit vet inte….massa anledningar, men inte en enda av dem som är vettig nog att nämna…små saker bara.

Nu är det snart jul igen. Julklänning till dottern och nåt kul till sonen står på schemat men om jag hinner vet man aldrig…haha….kanske blir till nästa jul istället .

Det finns en underbar tjej som brukar beställa en del kläder av mig, och som ibland även skickar tyger som hon vill ha kläder uppsydda i. För några veckor sedan hade hon varit och shoppat loss på IKEAs tygavdelning. Hon skickade ett gäng med tyger som hon ville ha förklädesklänningar av i st 104. så här blev de.

,

11 Comments

maskinerna är framme!

jag har haft mina symaskiner ner packade under några veckor nu…tog iofs fram den vanliga maskinen för att lägga upp en svägerskans brudtärne-klänning förra veckan, men mer dagsljus än så har de inte sett.

tack för att ni utmanat mig angående syhörnan….har dessvärre inte tagit några kort alls…haha…har ju inte funnits nån på ett tag :-)
ska ta tag i det där snart.

Har nu fått arslet ur vagnen o sytt lite. Lika bra att börja lite lätt för att få igång sy-glädjen igen. lite velourbrallor o en förklädesklänning.

6 Comments