Archive for category Uncategorized

klänning..

..till dotterns kompis som har kalas imorgon. Det blev en enkel, somrig, tunika som förhoppningsvis är i lagom storlek. Eftersom kläder inte alltid är helt poppis hos 5-åringar så har även andra presenter inhandlats :)

Vi kommer att vara lediga hela nästa vecka, sportlov, så det kanske blir lite sytt. 007

1 Comment

Brrr..

det är riktigt kallt ute igen, och snön tycks aldrig sluta falla. Det är under dessa tider jag verkligen längtar efter våren och den underbara sommaren….förvisso gillar jag vinter och snö men med måtta!
Plaggen som blivit sydda på senaste tiden har (som alltid) gått i somrig ton.
Byxorna lägger jag upp en bild på bara för att jag verkligen gillar detta tyg…så härliga färger och så mycket att titta på. Sen lägger jag upp ett kort på dottern i en klänning som syddes för rätt länge sen men som det inte bloggats om.

004003

egna mönster som vanligt! Inga konstigheter :)

tack o hej!

1 Comment

samma lika

015
blir inte mycket sytt, och när det väl blir det så blir det samma modell som det blivit de senaste gångerna.
Alltså, återigen en klänning i samma modell som i inlägget innan.
ciao!

2 Comments

Första inlägget år 2010

Tiden går otroligt fort, allt bara rullar på som vanligt. Idag har sonen varit sjuk så det har blivit en dag liggandes i soffan för honom med far sin som har ryggskott, min dag har tillbringats vid symaskinen….härligt att sy men såklart jobbigt att pojken min är sjuk.

Jag passade på att sy klart några klänningar som legat halv färdiga några veckor, sydde även klart en beställning till en blivande 5-åring som bara älskar Blixten Mcqueen men som ännu inte äger någon klänning med denna på (men snart så :) ).

311333332325322

Dottern var väldigt medgörlig idag…provade gladeligen klänningar, tyvärr var fotona för stora  så halva hennes huvud syns inte på bilden :( Borde ha förmiskat bilderna men orkade inte.

hejs

5 Comments

Äntligen snö!

Åh vad härligt med snön….den kom lagom till julledigheten som började i måndags för våran del. Vi har passat på att leka i snön nu innan den smälter bort.

En liten klänning har jag sytt, den var lite liten för dottern men hon ville ändå gärna gärna modella i den.
019024

Klänningen är allt annat än julig men den får mig att drömma om våren. Tiden går ju så otroligt fort så snart är det väl vår igen!

3 Comments

Kyla

Jaha, då var kylan här då. Skulle ut och springa men klarade inte av blåsten….helt otroligt kallt var det idag, nu vill jag ha vår och sommar igen. Tyvärr får man nog bara ta och gilla läget, det går inte att komma ifrån mörkret och kylan.
Min dotter har länge enbart klätt sig i klänningar och leggings (helst sådana som är köpta, absolut inte sådana som jag sytt :( ), men nu äntligen vill hon ha byxor på sig och då gärna velour-muddisar. Alltså, dags att sätta igång och sy sådana i alla olika färger….lite sköna tunikor och tröjor måste förstås oxå knåpas ihop.
Här kommer bilder på en omlott-tunika i samma modell som sist och ett par muddisar, dessa är dock inte till dottern.
004003

7 Comments

Mössor in action

kusinernahopp i vattenpöl

Passade på att fota dottern och hennes kusin ute med de nya mössorna på.

1 Comment

mössor med tryck

oj oj oj vad länge sen det var jag tog mig tid att trycka….det är ju så kul!! Eller iaf tills man ska städa upp efter sig och stryka allt det man tryckt.

cerise med tryckgrön med tryck

Dessa mössor, och ett antal till, har det ritats och skurits ut schabloner till för att sedan tryckas på mössorna. De är i skön trikå, den cerisa har mjuk fleece i orange inuti medan den gröna har trikå.

tjolahopp

5 Comments

Mössor i massor…

…eller några stycken iaf.

139140141

Mössorna o så kidzen med varma sköna mössor på huvudet!

1 Comment

I´m alive!

sjukt att kolla in mit senaste blogg inlägg….då var det varmt och soligt ute. Dagarna spenderades på stranden och kvällarna ute njutandes av grillad mat…MUMS!! Nu är det då helt tvärtom, dagarna och kvällarna är kalla och mörka och badanadet på strandet har bytts ut mot en kall hockeyhall (inte jag som spelar men sonen och sambon).

Nu har jag iaf avslutat några ofärdiga plagg…skönt! Lite omlottisar (otippat), klänningar och mössor.

129132133135

Nu återstår det att se om syglädjen håller i sig, annars blir det väl ett inlägg nångång efter jul ;-)

Ha de!

No Comments