klänning..

..till dotterns kompis som har kalas imorgon. Det blev en enkel, somrig, tunika som förhoppningsvis är i lagom storlek. Eftersom kläder inte alltid är helt poppis hos 5-åringar så har även andra presenter inhandlats :)

Vi kommer att vara lediga hela nästa vecka, sportlov, så det kanske blir lite sytt. 007

1 Comment

Brrr..

det är riktigt kallt ute igen, och snön tycks aldrig sluta falla. Det är under dessa tider jag verkligen längtar efter våren och den underbara sommaren….förvisso gillar jag vinter och snö men med måtta!
Plaggen som blivit sydda på senaste tiden har (som alltid) gått i somrig ton.
Byxorna lägger jag upp en bild på bara för att jag verkligen gillar detta tyg…så härliga färger och så mycket att titta på. Sen lägger jag upp ett kort på dottern i en klänning som syddes för rätt länge sen men som det inte bloggats om.

004003

egna mönster som vanligt! Inga konstigheter :)

tack o hej!

1 Comment

samma lika

015
blir inte mycket sytt, och när det väl blir det så blir det samma modell som det blivit de senaste gångerna.
Alltså, återigen en klänning i samma modell som i inlägget innan.
ciao!

2 Comments

Första inlägget år 2010

Tiden går otroligt fort, allt bara rullar på som vanligt. Idag har sonen varit sjuk så det har blivit en dag liggandes i soffan för honom med far sin som har ryggskott, min dag har tillbringats vid symaskinen….härligt att sy men såklart jobbigt att pojken min är sjuk.

Jag passade på att sy klart några klänningar som legat halv färdiga några veckor, sydde även klart en beställning till en blivande 5-åring som bara älskar Blixten Mcqueen men som ännu inte äger någon klänning med denna på (men snart så :) ).

311333332325322

Dottern var väldigt medgörlig idag…provade gladeligen klänningar, tyvärr var fotona för stora  så halva hennes huvud syns inte på bilden :( Borde ha förmiskat bilderna men orkade inte.

hejs

5 Comments

Äntligen snö!

Åh vad härligt med snön….den kom lagom till julledigheten som började i måndags för våran del. Vi har passat på att leka i snön nu innan den smälter bort.

En liten klänning har jag sytt, den var lite liten för dottern men hon ville ändå gärna gärna modella i den.
019024

Klänningen är allt annat än julig men den får mig att drömma om våren. Tiden går ju så otroligt fort så snart är det väl vår igen!

3 Comments

jultider=stresstider

Återigen har jag lyckats skjuta upp all julklappstillverkning, alla julklappsinköp och julpyssel till dessa få, kvarvarande veckor innan jul. Bestämde mig för länge sedan vad jag skulle pyssla ihop till släkt o vänner i julklapp men nu är ju frågan om man hinner. Vad det blir får ni se efter jul.

Sydde två grön/rosa kjolar igår som inte alls är juliga, men älskar tyget så jag struntar faktiskt i det….man kan ju inte gå klädd i tråkiga färger bara för att det är grått och trist ute! En enkel klänning i tyget fick oxå se dagens ljus (eller mörker).

055056

För att “jula” till det lite har en riktig jul-omlottis sytts oxå.

057

Å så har jag provat på att göra ett eget smycke. Det var ju inte så lätt som jag hade tänkt mig….jag blir alldeles för ivrig när jag håller på och då blir det inte alls så rakt som förhoppningen var. Men detta var trots allt första smycket så gör jag fler så kanske de blir bättre. På denna står det “Amor vincit omnia” på den stora och mina barns namn på de små. Haha, förtydligar eftersom jag inte lyckas fota dem. Hur får ni fina bilder av era smycken??

059

Tack o hej!

2 Comments

Kyla

Jaha, då var kylan här då. Skulle ut och springa men klarade inte av blåsten….helt otroligt kallt var det idag, nu vill jag ha vår och sommar igen. Tyvärr får man nog bara ta och gilla läget, det går inte att komma ifrån mörkret och kylan.
Min dotter har länge enbart klätt sig i klänningar och leggings (helst sådana som är köpta, absolut inte sådana som jag sytt :( ), men nu äntligen vill hon ha byxor på sig och då gärna velour-muddisar. Alltså, dags att sätta igång och sy sådana i alla olika färger….lite sköna tunikor och tröjor måste förstås oxå knåpas ihop.
Här kommer bilder på en omlott-tunika i samma modell som sist och ett par muddisar, dessa är dock inte till dottern.
004003

7 Comments

Borrelia

usch, dottern har fått borrelia. Nu har hon börjat äta penicillin så snart är det väl bra igen. Idag har hon varit hemma med mig vilket resulterade i lite shopping….och vilken tur vi hade….det var ju REA:)
Hon fick även hänga med på ett “reflektionsmöte” med tidigare kurskamrater.
Dotterns klänning på bilden är ett gammalt UFO som äntligen blev klar igår. Sen lägger jag in en bild på två mössor och ett par sköna velourbyxor i den härliga, prickiga velouren.
005010009

3 Comments

Det är otroligt lätt att fastna i att bara sy en och samma sak under en tidsperiod….som ni förstår så har det blivit mycket mössor på senaste tiden. Dels har det blivit många mössor eftersom det är kul att trycka när man snabbt får ett resultat (en mössa sys ju rätt fort), men sen är det ju även praktiska under denna årstid ;) .

Av dessa anledningar  har jag återigen lyckats knåpa ihop ett nytt tryck och nya mössor. Riktiga höstmössor blev det, med fallande löv och allt.

höstmössor

Tog mig ur möss-träsket en stund och sydde en velourtunika och en i trikå också.

004005

hej så länge

3 Comments

o så ännu fler!

Förra helgen var min bror med sin familj hemma hos oss. När han fick syn på några av de mössor jag tryckt och sytt blev han sugen på att beställa en bunt mössor med tryck till honom och hans träningskompisar i Crossfit. Han hjälpte till med att skapa trycket och med själva  tryckeriet. Sen har jag suttit och sytt mössorna under några kvällar denna vecka. Nu, eller alldeles nyligen, blev jag klar med strykning av sista mössan…JIPPIII!! Nu hoppas jag bara att alla Crossfitare i stán kommer att bli varma om huvudet  i dessa.

003006023

hejdå!

2 Comments